Opgelet als je deze vier in de buurt van je woonst ziet: Politie is dringend op zoek naar hen

door: STS
Verdachten inbraak
Afbeelding bron: Federale politie

Politie en parket zijn op zoek naar vier personen die van een inbraakpoging verdacht worden. Er is daarom een opsporingsbericht verspreid.

Op 25 oktober 2022 probeerden de vier een woning in Ten Ede in Zottegem binnen te dringen. "Eén van hen stond op de uitkijk, terwijl de andere drie het slot van de voordeur trachtten open te breken. Dit gebeurde vermoedelijk met een schroevendraaier."

"Na enkele pogingen werd de vierde persoon, die op de uitkijk stond, naar de voordeur geroepen. Met een ander voorwerp werd er gepoogd het slot te forceren, maar zonder resultaat. Toen één persoon de camera opmerkte, stapten ze weg in de richting van Ter Heiden."

"Verdachte 1 droeg witte sneakers, een bleke trainingsbroek van het merk Adidas en een zwarte hoodie met grijze accenten."

"Verdachte 2 droeg een donkere hoodie en een grijze trainingsbroek. Hij heeft een volle baard."

"Verdachte 3 droeg zwarte sneakers, een jeansbroek, een jas met fluorescerende strepen op de rug en een bleke pet. Hij bedekte zijn gezicht met een sjaal of een buff."

"Verdachte 4 droeg een grijze trainingsbroek met zwarte verticale strepen, en een bleke jas met zwarte stukken."

Wie informatie kan verstrekken, kan de politie contacteren via opsporingen@police.belgium.eu, of via het gratis nummer 0800/30.300.