Politie aangevallen bij lockdownfeestje op klaarlichte dag: 'Ze keerden zich tegen ons'

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

In Antwerpen heeft de politie opnieuw een lockdownfeestje moeten stilleggen. Dat verliep letterlijk niet zonder slag of stoot.

Het illegale feestje vond donderdag overdag plaats in een juwelierszaak op de De Keyserlei, weet regionale zender ATV te melden.

Op het feestje waren er meer dan twintig mensen aanwezig. Er waren hapjes en drank voorzien. Toen de politie wilde ingrijpen, keerden vier feestvierders zich tegen de agenten. Zij kregen een pv wegens weerspannigheid.

Agent gewond

"Aanvankelijk ontstond er een discussie met de uitbater. Tijdens die discussie probeerden verschillende aanwezigen zich uit de voeten te maken. Toen ze erop gewezen werden dat ze zouden gecontroleerd worden wegens het schenden van de coronamaatregelen, ontstond er een schermutseling", verklaarde de politie tegen ATV.

"Daarbij werden vier personen opgepakt die continu het werk van de politie probeerden te verhinderen en die ook telkens opnieuw de zaak wilden betreden. Eén politie-inspecteur is lichtgewond geraakt. In totaal werden er zeventien personen geïdentificeerd. Zij zullen zich voor de rechtbank moeten verantwoorden."