Politie grijpt in: Meer dan 60 personen verwijderd van festival Kamping Kitsch Club

door: BVDO
Kamping Kitsch Club
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen zaterdag werd in Kortrijk Kamping Kitsch Club gehouden. De politie was in groten getale aanwezig op het festival.

De politie had een gerechtelijk dorp ingericht aan de ingang van het festival. 3.370 bezoekers werden onderworpen aan een drugscontrole. De drughonden duidden 207 personen aan. Zij werden allemaal geïdentificeerd en grondig gefouilleerd. 57 van hen hadden drugs bij zich en kregen de mogelijkheid om meteen ter plaatse een boete te betalen.

Zij werden daarna allen definitief van de festivalsite verwijderd, 4 personen trachtten opnieuw binnen te geraken maar werden herkend. 150 bezoekers waren vals positief, wat betekent dat ze ofwel recent drugs hadden gebruikt of eerder drugs op zak hadden.

Buiten de drugscontroles aan de ingang werden daarna nog 3 personen betrapt met drugs op zak. In totaal werden dus een 60 personen van het festival verwijderd omdat ze drugs bij zich hadden.

Daarnaast werden 5 personen bestuurlijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde, al dan niet in combinatie met openbare dronkenschap. Eén persoon werd gerechtelijk aangehouden omdat hij geseind stond.