Politie moet weer ingrijpen: Meerdere samenscholingen en nachtelijke lockdownfeestjes

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

In Antwerpen heeft de politie het in de nacht van vrijdag op zaterdag druk gehad met het stilleggen van lockdownfeestjes en samenscholingen.

Zo moest de politie uitrukken naar de Italiëlei, waar een beperkt aantal mensen was samengekomen. Een van hen bleek een veelpleger te zijn.

Ook voor een kleine bijeenkomst aan de Cuylitsstraat werd een proces-verbaal opgesteld. "Toen we aanbelden, kwam enkel de reactie: 'De politie is er'. In eerste instantie deden de feestgangers de deur niet open. Wat later deden ze dat toch en konden vijf betrokkenen geïdentificeerd worden."

Gefluister

"Aan de Maalderijstraat werden om 02.25 uur dertien personen aangetroffen op een feestje. Wat later werd onze agenten de toegang geweigerd in een pand aan de Pothoekstraat. Daar was geluidsoverlast en dus vermoedelijk ook een samenkomst, ondanks de coronamaatregelen. Eerst ontkende de betrokkene dat er bezoek was. Toen hij zijn identiteitskaart zocht, hoorden de agenten zacht gefluister."

"Met toestemming van het parket gingen de agenten tegen de wil van de betrokkene naar binnen. Daar kregen de fluisterstemmen ook een gezicht; vier personen werden geïdentificeerd en er werd een proces-verbaal opgesteld."