Politieman buiten westen geslagen op festival: "Ernstige slagen en verwondingen"

door: STS
Robottekening
Afbeelding bron: Federale politie

Een politieagent heeft in zijn vrije tijd rake klappen gekregen. Volgens het parket herkende(n) de dader(s) hem als politieman.

"Op zaterdag 10 juni 2023 werd een politieambtenaar slachtoffer van ernstige slagen en verwondingen tijdens het evenement Groovy Tunes Outdoor, dat doorging aan het Pietersheim in Lanaken", laat het parket weten.

"Het 34-jarige slachtoffer woonde het evenement bij in zijn privétijd. De dader(s) zouden hem echter herkend hebben als politieman en zouden hem om die reden hebben belaagd."

"Het slachtoffer heeft door de slagen voor langere tijd het bewustzijn verloren en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging."

Robottekening

Na de feiten legde het slachtoffer een verklaring af en werd er op basis daarvan een robottekening van één van de verdachten opgemaakt.

"Die verdachte is een man met een normale lichaamsbouw en een geschatte lengte van 1m75. Hij had een blanke huidskleur en leek ongeveer 35 jaar oud. Op het moment van de feiten droeg hij een lichtblauw T-shirt."

"Heb je meer informatie, heb je die avond iets gezien of herken je de persoon op de robottekening? Neem dan (indien gewenst anoniem) contact op met de politiezone Lanaken-Maasmechelen via het telefoonnummer 089/47.47.47."