Spaarboekje van slachtoffer werd helemaal leeggeroofd: "Wees dan extra alert en ga hier nooit zomaar op in"

door: STS
politie
Afbeelding bron: Unsplash

Een oplichter heeft toegeslagen en heeft een grote buit kunnen maken. Het slachtoffer is een vrouw van 88 jaar.

"Een tweetal weken geleden werd een 88-jarige vrouw uit Hasselt het slachtoffer van oplichting", laat het parket weten. "De vrouw ontving op 20 februari een oproep van een anoniem nummer. De persoon aan de lijn was een man die zich voorstelde als preventieadviseur van een financiële instelling."

"Hij overtuigde de vrouw ervan dat ze slachtoffer was geworden van oplichting en dat de bezittingen in haar bankkluis niet veilig waren. Hij stelde voor om de bezittingen over te brengen naar een ander filiaal."

"De vrouw ging akkoord en begaf zich samen met de man naar het bankfiliaal waar haar kluis zich bevond. Daar haalden ze haar kluis leeg, waarna ze de inhoud, voornamelijk juwelen, aan de man meegaf. Tevens gaf ze haar bankkaart en gsm mee voor verder onderzoek. Hierna werd haar spaarboekje van ongeveer 30.000 euro leeggehaald."

De politie Limburg Regio Hoofdstad onderzoekt de feiten en waarschuwt iedereen via X: "Krijg jij een telefoontje met de vraag naar persoonlijke informatie? Wees dan extra alert en ga hier nooit zomaar op in!"

Volg Redactie24 nu op Instagram