Speciale eenheid FAST arresteert vijf voortvluchtige personen op drie dagen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Vorige week heeft het Fugitive Active Search Team (FAST) van de Federale Politie op drie dagen tijd maar liefst vijf voorvluchtige personen gearresteerd.

Dinsdag kon tijdens een gemeenschappelijke actie van het Belgische en Nederlandse FAST een man worden gearresteerd in de buurt van de Belgische enclavegemeente Baarle-Hertog. De man werd reeds geruime tijd gezocht door de Nederlandse justitie. De afgelopen weken waren beide FAST-teams hem terug op het spoor gekomen.

Op woensdag werd in het Brusselse een man opgepakt die reeds enkele jaren werd gezocht door de Italiaanse gerechtelijke overheden.

Donderdag konden op één dag drie voortvluchtigen worden opgepakt. In de regio van Charleroi werd 's ochtends een man gearresteerd die zowel door de Franse als Oostenrijkse justitie werd gezocht. In de namiddag werden in Nederland twee voortvluchtige veroordeelden gearresteerd. Beide mannen werden reeds geruime tijd opgespoord op vraag van het Brusselse parket-generaal.

De arrestaties in Nederland waren opnieuw het resultaat van een intensieve samenwerking tussen het Belgische en Nederlandse FAST-team.

Deze twee voortvluchtige personen werden in 2019 door het Brusselse Hof van Beroep veroordeeld tot respectievelijk 8 en 10 jaar gevangenisstraf voor de  ernstige mishandeling en beroving van een taxichauffeur in 2016.

Op basis van de door het Belgische FAST verzamelde informatie kon het Nederlandse FAST de beide mannen lokaliseren in Zeist en Rotterdam. De arrestatie van beide mannen werd bevestigd door de rechter-commissaris en het Nederlandse openbaar ministerie heeft ondertussen de procedure tot uitlevering opgestart.