Taxichauffeur in de clinch met collega’s, autobestuurders en politie

door: BVDO

Een taxichauffeur uit Kortrijk is in de clinch gegaan met collega’s, klanten en de politie. De man stapte uit de taxibond en kreeg naar eigen zeggen door zijn oud-collega’s al drie keer politie over de vloer.

De politie voerde zondag aan het station van Kortrijk een controle van de politie. Eerst werd gesteld dat zijn vergunning ingetrokken was, maar de politie moest later toegeven dat dit niet het geval was.

Er werden enkele kleine inbreuken vastgesteld. “Mijn EHBO-kistje was niet in orde, het brandblusapparaat niet correct bevestigd en een voedingskabel van de printer van de taxometer licht beschadigd”, zegt de taxichauffeur aan KW. “Kleinigheden die al na drie kwartier waren opgelost. Dat was het.”

Hij noemt de controle dan ook een “pure wraakactie” van de oud-collega’s. “De controle was trouwens een pesterij. Vorige maand heb ik de samenwerking met een taxicentrale stopgezet en dat wordt me niet in dank afgenomen. In 3 dagen ben ik nu al twee keer gecontroleerd. De tweede keer was alles in orde.”

Halverwege de maand mei kreeg de man het aan de stok met een automobilist. Hij spoot een brandblusapparaat leeg. “Dat gebeurde nadat er bijna een botsing tussen ons was”, legt hij uit. “Ik riep kwaad maar die man liep me achterna. Hij en zijn kompaan vielen mij eerst aan en trokken mijn t-shirt kapot. Ik reageerde inderdaad te fel met dat brandblusapparaat. Maar dat was om te ontkomen.”

De man zegt extra op zijn hoede te zijn nadat hij begin dit jaar in het Franse Roubaix bijna overvallen werd.