Uitbater krijgt verschillende messteken bij overval op Delhaize: 1 van de 2 daders opgepakt

door: BVDO
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

In Strombeek-Bever hebben twee mannen zondagavond een filiaal van Proxy Delhaize overvallen. Ze takelden de uitbater zwaar toe en vluchtten zonder buit. 

Het voorval gebeurde in de Proxy Delhaize in de Sint-Amandsstraat in Strombeek-Bever, net voor de winkel om 20 uur zou sluiten. Dat melden verschillende media vanmorgen.

Twee gewapende mannen met een motorhelm op drongen de winkel binnen. Met een mes en een vuurwapen zouden ze twee werkneemsters en de uitbater bedreigd hebben. 

De uitbater kreeg zes of zeven messteken te verwerken. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd, maar is ondertussen buiten levensgevaar. Er werd bij de overval geen buit gemaakt. 

Eén van de daders werd korte tijd later gevat na een achtervolging. Dat meldt de politie. Een getuige had een omschrijving van het voertuig gegeven. De wagen werd even later opgemerkt. Toen agenten de auto wilden controleren vluchtte de passagier te voet weg. De chauffeur reed met hoge snelheid weg. 

De man reed bij zijn vlucht tegen een geparkeerd voertuig en daarna achteruit in op de politie. Even later raakte hij opnieuw enkele geparkeerde auto’s.  De man vluchtte nog te voet, maar kon ingerekend worden. Hij bekende spontaan de overval. De tweede verdachte is nog steeds voortvluchtig.