Veroordeelde pedofiel trekt naar zonnig eiland in plaats van cel en stoeft: "Lekker warm hier"

door: STS
Ibiza - reis - vakantie
Afbeelding bron: Pixabay

Een man uit Brugge die een celstraf kreeg voor het verkrachten van een minderjarig meisje, verblijft nu op het Spaanse eiland Ibiza.

De man verkrachtte een meisje van 12 jaar en kreeg daar door het Gentse hof van beroep zes jaar gevangenisstraf voor opgelegd.

Maar de man ging zich niet aanbieden bij de gevangenis. In de plaats daarvan pakte hij zijn koffers en vertrok hij naar Ibiza. "Lekker warm hier", laat hij via sociale media weten.

De man, die eerder veroordeeld werd voor zedenfeiten met minderjarigen en het bezit en verspreiden van kinderporno, ontkent de verkrachting van het kind en zegt niet op de vlucht te zijn. Hij wil nog in beroep gaan tegen zijn vonnis.

"Dat is geen vlucht. Ik was eigenlijk al bij mijn vriendin in Nederland. Wat noem je vluchten? Dat is niet vluchten, hé", vertelde hij aan VTM.

"De reden is dat ik mij zou kunnen verdedigen. Want eens je in de gevangenis zit, helpt niemand je. Je kan geen stappen meer ondernemen zoals een vrij man."

De advocate van de moeder van het slachtoffer reageerde geschokt. "Heel erg schrijnend om dit te moeten vaststellen. De man post op zijn Facebook: "Lekker warm hier", en duidt aan dat hij op Ibiza zit. Dat is echt wel de slachtoffers uitlachen in het gezicht."

De man staat geseind in ons land en staat nu ook internationaal geseind.

Volg het nieuws via de gratis app van Redactie24