Vriendin van Jürgen Conings boos op politici: “Goochelen met meningen en halve waarheden”

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Sinds 17 mei is Jürgen Conings spoorloos. Zijn vriendin heeft niet meer dan een afscheidsbrief van hem in handen. Ze is ontzettend boos over wat politici van hem zeggen.

Jürgen Conings is na twee weken nog altijd niet terecht. De militair is nog steeds een absolute prioriteit voor de ordediensten. Elke dag is er overleg waar info wordt gedeeld en nieuwe zoekopdrachten opgezet.

Conings had het vooral op viroloog Marc Van Ranst gemunt. Die verblijft al twee weken in een safehouse samen met zijn gezin.

De partner van Jürgen Conings is radeloos. “Ik wil Jürgen niet verdedigen, integendeel: ik keur het zelfs af, maar er wordt nu van alles over hem gezegd”, vertelt ze bij HLN. “Politici noemen Jürgen vlakaf een terrorist en spreken op televisie over een bom in zijn auto. Een bom? Weer een nieuw woord. Eerst was het zogezegd een granaat. Dan een lichtvalstrik. Nu een bom. Wat is het nu?”

Ze heeft het enorm moeilijk met alle stemmingmakerij van politici in de zaak. “Het is zó al erg genoeg. Ik denk dat iedereen vooral baat heeft aan juiste informatie van de juiste personen. En daarmee doel ik op de gerechtelijke instanties. Niet politici die zitten te goochelen met meningen en halve waarheden, en op die manier een welbepaald beeld en sfeer scheppen.”