Vrouw uit Liedekerke laat baby sterven en verbrandt het lijkje: Dit is haar straf

door: STS
baby
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een vrouw die haar pasgeboren baby liet sterven en daarna het lijkje verbrandde, is voor de rechtbank moeten verschijnen. Ze werd veroordeeld wegens schuldig verzuim.

De 31-jarige vrouw uit Liedekerke kreeg de politie over de vloer nadat ze in augustus 2020 een gynaecologisch onderzoek liet uitvoeren na haar bevalling.

Ze zei toen dat ze thuis bevallen was, en dat haar vriend de baby naar een ander ziekenhuis had gebracht. Dat bleek niet te kloppen, ontdekte de gynaecologe, die de politie verwittigde.

Tijdens een huiszoeking werd een vuilniszak gevonden met daarin een verkoold lichaampje van een baby.

De vrouw had haar zwangerschap geheim gehouden. Na de bevalling had ze haar kindje in een plastic zak op de koude stenen vloer gelegd, terwijl ze begon te poetsen. Het kindje overleed. De vrouw verbrandde daarna het stoffelijk overschot in een kachel.

"Het valt ons op dat de beklaagde zeer efficiënt te werk ging bij het wissen van haar sporen. Zodanig efficiënt dat de doodsoorzaak van het kind niet meer achterhaald kon worden", citeert de VRT de rechtbank.

"De pijnlijke realiteit is dat ze meer bezig was met het wissen van haar sporen dan met het lot van haar pasgeboren premature baby."

De rechtbank heeft de vrouw, die zeven maanden in voorlopige hechtenis zat, nu 18 maanden cel met uitstel onder voorwaarden gegeven, wegens schuldig verzuim.