Bram Verbruggen raadt het iedereen af: "Was je auto dit weekend niet"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Bram Verbruggen raadt iedereen af om de auto dit weekend te wassen. Dat zou namelijk een maat voor niets zijn.

Vrijdag werd een grijze dag, met wolken en periodes van regen. "In de loop van de namiddag gaat het droger beginnen te worden vanaf het westen. Dat gaat maar traag, dus het oosten van het land blijft een deel van de namiddag in het regenachtige weer zitten", zei Bram Verbruggen op Radio2.

Het werd 15 graden aan de kust en 17 tot 19 graden in het binnenland, bij een wind van 4 à 5 Beaufort. Aan de kust waaide het nog harder, daar ging het om 5 à 6 Beaufort, met rukwinden tot 70 à 75 km/u. De komende nacht komen de minima uit op 10 tot 14 graden.

Zaterdag krijgen we heel ander weer, met zon en hoge temperaturen. "Het dagrecord bedraagt 22,3 graden en we gaan naar 23 graden, lokaal 24 graden, en in Kempen misschien een zomerse 25 graden. Het wordt een fantastische dag, en officieel ook de eerste lentedag van het jaar, een dag van 20 graden en meer."

"Er is wel wat Saharazand onderweg. Dat kan voor een melkachtig witte hemel zorgen in de loop van de namiddag. En de zonsondergang zou wel eens heel kleurrijk kunnen zijn. Misschien de auto niet wassen, want als het zondag gaat regenen, komt dat Saharastof naar beneden en is je auto opnieuw vuil."