“Dan zullen de vriesnachten eindelijk verdwijnen”

door: BVDO
vrouw met muts en sjaal
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De zon deed vandaag aardig zijn best, maar toch bleef het overal vriezen. Daar komt vanaf zondag behoorlijk verandering in. Begin volgende week worden de temperaturen heel wat zachter.

“Het gaat vannacht nog stevig winteren”, vertelt weerman Frank Deboosere op Radio 2. “De temperaturen zakken tussen -6 en -13 graden. De wind gaat wat aanwakkeren, waardoor het toch zeer koud zal aanvoelen. Vrijdag wordt het vrij zonnig weer, met temperaturen tot maximaal -1 graden.”

“De nachten van het weekend blijven zeer koud, met maxima tussen de -5 en -8 graden. Zaterdag is er veel zon en begint het geleidelijk te smelten. De temperatuur wordt overdag eventjes positief, tot maximaal 2 graden. Zondag gaat de dooi echt van start. De wind draait naar het zuidoosten, met als gevolg dat de maxima richting 6 graden klimmen.”

“Begin volgende week is er veel bewolking, met af en toe een bui van smeltende sneeuw, maar de maxima gaan maandag al naar 8 graden. Dinsdag en woensdag blijft het droog, met wat wolken. Wat het tweede deel van de week wordt, is voorlopig nog onduidelijk.”