David Dehenauw ziet hitte in Zuid-Europa, maar dit krijgt België: "Meer zit er niet in"

door: MRO
David Dehenauw
Afbeelding bron: Photonews

In het zuiden van Europa, in Spanje, Italië en Griekenland, kreunt men onder de hitte. In ons land zijn temperaturen rond de 40 graden wel zeer ver weg, wij krijgen de komende week 22 tot 24 graden en af en toe een bui.

"De temperaturen zijn ongeveer normaal voor de tijd van het jaar. Nu en dan kan er een bui passeren, maar vaak is het droog", zo vat weerman David Dehenauw het samen in zijn weerbericht op VTM.

"Er gaat niet zoveel verandering komen, het schommelt tussen 22 en 23 graden. Maandag krijgen we een aantal lokale buien. Dinsdag blijft het meestal droog met 24 graden en ook minder wind in vergelijking met maandag."

Ook de rest van de week kabbelt het weer op dezelfde manier verder. "Woensdag staat er tijdelijk wat meer wind bij een lokale bui. Donderdag en vrijdag licht wisselvallig weer, vaak droog, maar hier en daar een bui met afwisseling van zon en wolken."

"Ook zaterdag en zondag zou dat het geval zijn, mogelijk gaan we volgende zondag richting 24 graden, maar meer zit er niet in deze periode", weet David Dehenauw.