Kans op hittegolf volgende week? Weerman spreekt zich uit

door: STS
Zon - hitte
Afbeelding bron: Unsplash

Er zit volgende week warmer weer aan te komen. Misschien is zelfs een hittegolf niet uitgesloten.

"Er komt zeker warmer en ook droger weer aan. Toch ten minste voor een dag of vier à vijf. Heel veel mensen zullen opgelucht zijn", zei weerman Ruben Weytjens in de HBvL-podcast Xtra.

"Maandag gaat de temperatuur in de loop van de namiddag tot meer dan 25 graden oplopen. Vanaf 25 graden spreken we van zomerse temperaturen."

"Dinsdag gaan we zelfs richting een graad of 28, wie weet zelfs 29, dan wordt het voor velen waarschijnlijk al te warm. Mogelijk zitten we woensdag en eventueel ook donderdag in de buurt van 30 graden."

Kans op hittegolf?

"Er is een kansje op een hittegolf. Dat betekent dat we in een periode van vijf dagen telkens boven de 25 graden moeten uitkomen, waarvan drie keer boven de 30 graden."

"Ik denk eerlijk gezegd dat dit net niet gehaald zal worden. Veel zal afhangen van hoelang we die warmte bij ons gaan kunnen houden. Er zijn computermodellen die in de loop van vrijdag en het weekend het laten afkoelen."

"Andere berekeningen laten de warmte nog een aantal dagen aanhouden. Of dat dan net bij 28 à 29 graden is of bij 30 à 31 graden, dat kan het verschil maken tussen wel of geen hittegolf."

Volg Redactie24 nu op Instagram