KMI waarschuwt met code geel: “Winterse buien mogelijk”

door: BVDO
Koud - winter - kind
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Vanmiddag en ook vrijdag is er een kans op winterse buien. Vooral voor de Ardennen, maar ook in de rest van het land.

Vanavond vallen er in de Ardennen wat sneeuwbuien, met enkele centimeters sneeuw tot gevolg. Het KMI waarschuwt voor rijm- en ijsplekken in het centrum en het oosten van het land. “In de Vlaamse provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg, in Brussel en in heel Wallonië geldt code geel”, klinkt het.

Vrijdag is het zwaarbewolkt en zijn er nog enkele winterse buien mogelijk. In de loop van de namiddag klaar het op in het westen. Vanaf ‘s avonds wordt het droog met brede opklaringen.

“Zaterdag start grijs met lage bewolking en eventueel mist, soms aanvriezend in de Ardennen. Op de meeste plaatsen blijft het overdag zwaarbewolkt, maar over het westen kunnen er enkele opklaringen voorkomen in de namiddag”, klinkt het nog. De maxima liggen tussen 0 en 6 graden.

Zondag is opnieuw grijs en nevelig, met af en toe wat motregen in de ochtend. Vanaf het westen komen er opklaringen. De temperatuur kan stijgen tot 8 graden. Ook maandag krijgen we min of meer hetzelfde, met wel kans op aanvriezende mist. Het blijft droog, bij maxima tot 7 graden.