KMI ziet het weer opnieuw drastisch veranderen: ‘Dit staat er ons te wachten’

door: PMN
regen nat
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Het was vandaag een zwaarbewolkte dag. Er viel ook weer regen uit de lucht.

Het KMI ziet vanavond nog meer regen vallen. Vanavond en vannacht gaat het weer harder regenen vanaf het zuidwesten. De meeste regen verwachten we in het westen en het uiterste noorden van het land en over de zuidflanken van de Ardennen. 

De wind waait matig tot lokaal vrij krachtig uit het zuidzuidwesten met pieken van 50 à 55 km/u. De minima schommelen van 7 tot 10 graden.

Morgen vallen er nog enkele buien, vooral in het westen en in de Ardennen. In Vlaanderen breekt de zon soms door het wolkendek, vooral in de namiddag. Het wordt zeer zacht met maxima tussen 9 en 14 graden. Er staat daarbij een matige tot soms vrij krachtige zuidzuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u.

Zaterdag zal het weer aanvankelijk droog maar bewolkt zijn. De bewolking kan af en toe dunner worden waardoor de zon er soms door priemt. In de loop van de namiddag wordt de bewolking weer dikker op nadering van een regenzone die tegen het einde van de dag vanuit Frankrijk het land binnentrekt.

Het KMI kijkt ook al vooruit naar het weer voor de komende twee weken. Aanvankelijk zullen we waarschijnlijk onder invloed blijven van een hogedrukgebied dat continentale stromingen naar ons land leidt. 

Het weer zal vaak droog zijn met zonnige perioden, maxima dicht bij de seizoenswaarden en kans op nachtvorst. De terugkeer van een meer verstoord en milder zonaal regime lijkt voorzien voor het einde van de periode, maar het is nog moeilijk te zeggen wanneer deze verandering in het weerpatroon zal plaatsvinden.

Tags