Na de hitte ziet Jill Peeters op sommige plaatsen wat op ons afkomen: "Met veel regen op korte tijd"

door: MRO
Jill Peeters
Afbeelding bron: Photonews

Net zoals zaterdag begint ook zondag bijzonder warm en de temperatuur kan opnieuw hoog oplopen. Maar weervrouw Jill Peeters waarschuwt ook voor onweer dat gepaard gaat met hevige regenval in de late namiddag en avond.

"We beginnen stralend en we gaan opnieuw richting 30 graden in het binnenland, maar ik verwacht in de loop van de dag een lokaal onweer. Die ontstaan eerst in het noorden van Frankrijk en daarna ook her en der in België", vertelt weervrouw Jill Peeters bij VTM Nieuws.

"In deze situatie is er weinig beweging in de atmosfeer. Op de plekken waar zich een onweer kan ontwikkelen, blijft het een beetje ter plekke uitregenen. Het gaat gepaard met donder, bliksem en veel regen op korte tijd. Misschien lokaal ook hagel, maar qua rukwinden moet het meevallen."

"Dit is ten vroegste vanaf 4 uur in de namiddag en het is meer iets voor de namiddag en de avond. Het is moeilijk om exact aan te geven waar juist, maar ik verwacht voornamelijk in de westelijke landshelft, vooral in de provincies West- en Oost-Vlaanderen."