Onweer met hevige bliksem slaat in op daken van verschillende huizen: “Uitslaande brand”

door: PMN
Onweer
Afbeelding bron: Pixabay

Vandaag krijgen we te maken onweersbuien die plaatselijk fel kunnen zijn. Dat was dinsdag ook al het geval op sommige plaatsen.

Zo was er een woningbrand in Ichtegem. Dat laat de politie Kouter weten.

Er kwam een melding binnen van een uitslaande brand in een koppelwoning. Verschillende brandweerkorpsen kwamen ter plaatse.

In een straal van 30 meter slaan tegelijkertijd drie bliksems in waarvan 2 bliksems op het hoogste punt van twee woningen (koppelwoning). Door de blikseminslag vat elk dak onmiddellijk vuur met uitslaande brand tot gevolg.

Het dak is volledig beschadigd en op de gelijkvloerse verdieping is er waterschade door de bluswerkzaamheden. Beide woningen zijn onbewoonbaar verklaard.

En ook in Gistel was er een woningbrand omdat de bliksem was ingeslagen op het dak. Er is géén uitslaande brand maar wel rookontwikkeling zichtbaar ter hoogte van de achterkant van het dak van de woning.

De brandweer heeft alles kunnen blussen en ervoor gezorgd dat er geen verder brandgevaar is. Er is niet veel schade binnen in de woning, enkel op zolder is er schade door de rookontwikkelig en het blussen.

Tags onweer