Sabine Hagedoren gelooft erin: "Er komt een beetje lenteweer aan"

door: BVDO
lente
Afbeelding bron: Pixabay

Het weer blijft een beetje kwakkelen deze week, met hier en daar nog een bui. Ook de temperatuur laat zich nog niet echt van zijn beste kant zijn. Het wordt een beetje lente, maar dan wel aan de frisse kant.

"Vanavond en vannacht zijn er enkel nog wat buien in het oosten van ons land, voor Limburg en Wallonië", zegt weervrouw Sabine Hagedoren op Radio 2. "Vannacht daalt de temperatuur in het centrum van het land naar maxima van 5 graden."

"Dinsdag komt er een storing dichterbij. Het wordt snel grijs en gaat regenen vanaf het westen. In de ochtend begint het al aan de kant en zal zo in de loop van de dag naar het oosten trekken. De maxima gaan niet veel hoger dan 6 of 7 graden."

"Ook woensdag is er veel bewolking, maar het zal vooral droog blijven. Hier en daar kan er wel een voorjaarsbui vallen, met zelfs wat korrelhagel. De temperatuur draait rond de 8 graden. Ook donderdag krijgen we datzelfde weer over ons heen."

"Vanaf vrijdag wordt het een beetje lente, maar het zal fris zijn, met temperaturen rond de 6 tot 7 graden. Misschien dat het zondag 1 of 2 graden warmer wordt."