Sabine Hagedoren heeft geen goed nieuws voor komend weekend

door: BVDO
Afbeelding bron: VRT

We krijgen deze week bijna elke dag hetzelfde weer voorgeschoteld. Voor het weekend is er ook niet veel goed nieuws te vertellen.

"Dinsdag wordt het wisselvallig", vertelt weervrouw Sabine Hagedoren op Radio 2. "Er vallen wat buien. De wind steekt ook een tandje bij, met kans op rukwinden tot 60 kilometer per uur. Vanaf de middag wordt het droger vanuit het westen en volgen er ook opklaringen."

"De nachten worden de komende dagen niet meer zo koud. In Vlaanderen moeten we geen vriestemperaturen meer verwachten. Woensdag wordt het zeven graden, met veel wolken en wat motregen."

"Donderdag blijft het grijs en is er veel meer kans op regen. Vrijdag komt de wind opzetten. Het blijft rond de zes graden, maar het zal vrijdag veel kouder aanvoelen. Hier en daar valt er ook een bui, er volgen opnieuw opklaringen vanaf de kust."

"Voor het weekend blijft het droog, maar het wordt ontzettend grijs en met slechts hier en daar een opklaring. De temperatuur zakt naar vijf graden, 's nachts schommelt die rond het vriespunt."