Bart De Wever komt tot opvallend akkoord met Joodse gemeenschap: “Dergelijke reclame is hier niet meer welkom en dat is er gekomen dankzij de burgemeester”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het was de voorbije dagen stormachtig in de Joodse wijk in Antwerpen. Alles had te maken met Aaron Berger. Die zou op de lijst van CD&V in Antwerpen komen te staan, maar haakte uiteindelijk toch af.

Er is nog opvallend nieuws uit de chassidische gemeenschap. Moshe Hoffman, één van de uitbaters van het koosjere restaurant ‘Hoffy’s’ heeft nieuws. Zo zal er in de de Joodse wijk geen ‘pikante’ lingerie meer te zien zijn, zoals lingerie.

“We zijn burgemeester De Wever dankbaar”, luidt het in De Morgen. “Hij heeft ervoor gezorgd dat er een dialoog was met de bedrijven. De chassidische handelaars gaan de bedrijven vergoeden.”

Maar de woordvoerder van De Wever wil de rol van de burgemeester toch minimaliseren. “Hij zat niet mee aan de onderhandelingstafel”, licht hij toe aan Het Laatste Nieuws. “Als mijnheer Hoffman verwijst naar de burgemeester als ‘matchmaker’ om maatschappelijke actoren met elkaar in contact te brengen: Dat doet Bart De Wever inderdaad voor wie dat vraagt. Hij probeert elke Antwerpenaar die verzoek heeft bij een specifiek probleem.”