VTM

Gert Verhulst heel eerlijk: “Mijn kinderen Marie en Viktor hadden het veel liever anders gehad”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gert Verhulst woont de komende weken weer op zijn boot. Gisteren is er een nieuw seizoen van ‘Gert Late Night’ begonnen.

In Dag Allemaal blikt Gert terug op zijn relatiebreuk met de moeder van zijn kinderen. “Toen ik pas uit elkaar was met de moeder van mijn kinderen, was ik heel veel met Viktor en Marie op de baan. Wij hadden een week-om-weekregeling en ineens zag ik hen veel meer dan vroeger”, blikt de presentator terug.

“Natuurlijk hadden Viktor en Marie liever gehad dat hun mama en ik waren samengebleven, maar ineens was ik er inderdaad veel meer voor hen. In de weken dat ze bij mij waren, wilde ik hen absoluut zelf naar school brengen en afhalen. Dat betekende wel dat ik haast in mijn auto wóónde.”

"Viktor en Marie gingen naar school in Kapellen, een heel eind van Schelle, waar de kantoren van Studio 100 gevestigd zijn. Daardoor kwam ik pas om tien uur op het werk aan, en om twee uur moest ik alweer vertrekken. Ik heb dat een jaar volgehouden. Voor mij was dat een principekwestie.”

“Ik heb het gevoel dat ze niet echt geleden hebben onder onze breuk. Viktor en Marie zijn heel volwassen met de situatie omgegaan. We hebben hen ook altijd verteld hoe de vork in de steel zat. Wij hebben nooit gelogen of geheimen gehad tegenover hen. Da's heel belangrijk, vind ik. Ze waren toen nog maar zes en zeven, maar kinderen voelen zoiets heel goed aan.”