Jongen van 17 jaar, die door tumor mogelijk nog maar enkele jaren te leven heeft, neemt opmerkelijk besluit over komende gemeenteraadsverkiezingen

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
De 17-jarige Maikel Van ­Eylen is één van de jongste en meest opvallende kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij komt in Vilvoorde op voor CD&V.

Maikel heeft een zeldzame en zeer agressieve tumor. Die werd drie weken geleden vastgesteld. “Ik kreeg hevige maagkrampen”, zegt Maikel, die nu aan zijn ziekbed gekluisterd is, in Het Nieuwsblad.

“De dokters stelden pancreatitis vast. Maar verder onderzoek bracht meer slecht nieuws: een kwaadaardige tumor die al ver uitgezaaid was. De dokters geven me veertig procent kans om de eerste drie jaar door te komen. Dat is heel hard aangekomen.”

Strijdvaardig
Toch blijft Maikel erg strijdvaardig. “Het heeft geen zin me te laten leiden door de ziekte, ook al maakt de chemo me misselijk. Even heb ik eraan ­gedacht mij niet langer verkiesbaar te stellen, maar ik besloot dat uiteindelijk wel te doen. Ik wilde me engageren voor mijn stad en dat wil ik nog steeds.”

Hij richtte op zijn vijftiende ook zijn eigen IT-bedrijf op. Dat heeft intussen 21.000 klanten. Hij zal dat van thuis blijven runnen, net zoals zijn schoolwerk. “En met mijn schoolwerk ik een programma uit, waardoor ik thuis kan studeren.”