Delphine Boël heeft geen goed nieuws gekregen over haar 'vader' koning Albert

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Delphine Boel heeft vandaag geen goed nieuws gekregen. Het gaat over haar 'vader' koning Albert.

Delphine Boël vroeg om een nieuw DNA-staal van koning Albert. Op die manier wil ze bewijzen dat ze wel degelijk zijn dochter is.

Maar vandaag kreeg ze te horen dat de koning zijn dna voorlopig niet moet afstaan. Het hof vorderde een tussenarrest, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Een nieuwe DNA-test voor Jacques Boël is niet nodig, aldus het Hof. In 2013 heeft de industrieel al een test laten afnemen en daaruit bleek dat hij niet de biologische vader is van Delphine. Er is geen reden om te twijfelen aan de waarachtigheid van dat resultaat, zo besliste het Hof.

Over de vraag om koning Albert een DNA-staal te laten afstaan, heeft het Hof nog geen definitieve uitspraak gedaan. De rechtbank in eerste aanleg oordeelde vorig jaar dat Jacques Boël moet beschouwd worden als de vader van Delphine omwille van het “bezit van staat”: het feite dat hij haar jarenlang heeft opgevoed, maakt haar tot haar vader.

Het hof wil nu dat dit oordeel eerst ongedaan maakt. Pas daarna kan er gesproken worden van een eventuele DNA-test van koning Albert. De zaak wordt hervat op 20 september.