Zesjarige Milo heeft kwaadaardig gezwel en geen enkele behandeling in België kan hem helpen: “Er is nog één mogelijkheid”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
In Herselt staat op 3, 4 en 5 augustus alles in het teken van de 6-jarige Milo Van Regenmortel. Er worden tal van benefietacties georganiseerd voor de jongen.

“Hij begon last te krijgen van zijn heup en mankte”, vertelt zijn grootvader Stef De Raes in Het Laatste Nieuws. “We gingen naar het ziekenhuis met het idee dat het een ontsteking was, maar daar verwezen ze ons meteen door naar Leuven voor verder onderzoek. Daar kwam dan aan het licht dat het om een neuroblastoom ging.”

Dat was in september 2015. Na verschillende behandelingen is de ziekte nog steeds aanwezig. Milo heeft een kwaadaardige neuroblastoom, een gezwel op een zenuwknoop. In België is er geen behandeling die hem nog kan helpen. De enige hoop is nu een peperdure behandeling in Barcelona. Voor zes sessies betalen de ouders 150.000 euro. Die immuuntherapie leverde al goede resultaten op bij andere patiënten.

“Pieter en Tinne zijn momenteel in Barcelona voor de eerste sessie, die normaal zo’n twee weken in beslag neemt. Na afloop mag Milo drie weken naar huis, waarna de tweede sessie begint. Na de tweede sessie wordt er onderzocht of de therapie aanslaat. Zo niet, dan stopt het. Als het wel aanslaat, dan volgen er nog vier sessies. We hopen dus dat hij nog vaak naar Barcelona kan gaan.”

PIJNLIJK
De immuuntherapie is zeer pijnlijk. “Het is ongelooflijk hoe opgewekt en sterk hij blijft. Onze bijnaam voor hem is dan ook Milosaurus, want hij is ook gek op dinosaurussen.”

Tijdens het eerste weekend van augustus zijn er verschillende acties in Herselt. Men hoopt om toch minstens die 150.000 euro op te halen.