“Als vraag naar leidingwater nog verder toeneemt, kunnen er zich problemen voordoen met de bevoorrading”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De voorbije weken hoorde je mensen vaak de vraag stellen of er nog genoeg watervoorraad is? Het antwoord op die vraag was altijd positief.

Vandaag klinkt het bij AquaFlanders helemaal anders. De droogte en de warme temperaturen zorgen voor een hoog verbruik van het leidingwater. Zo dreigt de vraag het aanbod te overtreffen.

“Als de vraag naar leidingwater nog verder toeneemt, is het niet uitgesloten dat er zich bevoorradingsproblemen kunnen voordoen. Het is van belang om het leidingwaterverbruik niet verder te laten toenemen en bij voorkeur te laten dalen. Aan alle gebruikers worden daarom gevraagd om daadwerkelijk spaarzaam om te gaan met leidingwater”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

UPDATE: AquaFlanders laat intussen weten dat de bevoorrading van het leidingwater toch niet in gedrang zal komen. "Het gaat om een "communicatiefout. Er is geen reden tot paniek." Het bericht dat werd uitgestuurd was een oude waarschuwing die vier weken geleden al eens werd verspreid. Er wordt wel nagegaan of er extra maatregelen moeten komen om te te verzekeren dat het zo blijft.