Prins Laurent vindt zijn dotatie te laag: “Niet meer dan dat van een beginnend magistraat, te laag om dit te doen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De dotatiekwestie is nog niet afgerond. Prins Laurent trok naar de Raad van State. Zij zullen nu een uitspraak moeten doen over de zaak.

Ter herinnering: Laurent kwam ruim een jaar geleden onder vuur te liggen, omdat hij zonder medeweten van de regering en het koninklijk paleis een feestje van het Chinese leger had bijgewoond. Daarop besliste het parlement hem te straffen, door zijn dotatie met 46.000 euro in te krimpen. Deze zomer, de dag voor de nationale feestdag, maakte de prins bekend dat hij in beroep gaat bij de Raad van State. “Ik had geen andere keuze.”

Vandaag is er een interview met de prins verschenen Franstalige weekblad Le Soir Mag. “Ik doe dit voor mezelf en mijn familie”, gaat prins Laurent verder. “Ik mag, in tegenstelling tot mijn broer koning Filip, niet gaan werken. Daardoor kan ik ook geen normale carrière uitbouwen. Die dotatie heb ik gekregen ter compensatie.”

Laurent ontkent ook dat hij rijkelijk leeft. “Daarvoor is mijn dotatie te laag”, luidt het. Door zijn bestraffing ontvangt Laurent komend jaar geen 308.000 maar 262.000 euro. “Zo is mijn dotatie niet meer dan het loon van een beginnend magistraat. Geloof me, daarvan kan je niet rijkelijk leven.”