Baby raakt zwaar verbrand in bad maar vader weigert om de ambulance te bellen: “Jongetje is intussen al twee keer geopereerd en het ziet er niet zo goed uit”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto (Foter)
Een man uit Laakdal zette zijn baby van 13 maanden alleen in bad. Daarna ging het gigantisch mis. De baby raakte zwaar verbrand.

Randy O. leefde gescheiden van de moeder van zijn kind. Het jongetje verbleef de ene week bij zijn moeder en de andere week bij zijn vader. “Hij heeft het kind alleen in bad gezet en dan de badkamer verlaten”, verduidelijkt de advocate van de burgerlijke partij in Het Laatste Nieuws. “Hij ging daarna naar de keuken om de afwas te doen.”

“Pas toen hij de baby heel hard hoorde huilen is hij gaan kijken. Hij zag dat de badkamer vol stoom hing door het hete water.” De baby was er immers in geslaagd om de kraan met heet water open te draaien. Achteraf zou blijken dat het jongetje tweedegraadsbrandwonden had opgelopen. 

ZALFJE
“In plaats van een ziekenwagen te bellen, ging de vader bij de buren een zalfje halen. Pas de dag nadien is de ziekenwagen gebeld, nadat het terug werd gebracht bij de moeder. Het jongetje moest twee keer geopereerd worden om de beschadigde huid te vervangen. De kans is groot dat hij er blijvende letsels en esthetische schande aan zal overhouden.”

De man is in ieder geval het hoederecht over zijn zoontje kwijtgespeeld. Hij mag zijn zoontje nog sporadisch en enkel onder begeleiding zien. Het vonnis volgt begin november.

Tags laakdal