Elite-agenten vallen woning binnen in Halle na vreselijk verkeersincident: “Hij toonde een pistool”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Elite-agenten van de zone Brussel-West zijn in de Leeuwenstraat in Halle een woning binnengevallen. Dat gebeurde gistermiddag.

Alles had te maken met een klacht van een automobiliste. De feiten dateren van afgelopen zondag, omstreeks 13.40 uur op de Jetselaan in Koekelberg. “Een automobiliste reed met een mannelijke passagier op de laan, toen ze achter zich getoeter hoorde”, zegt Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone Brussel-West aan Het Laatste Nieuws. 

“Vervolgens werden ze rechts ingehaald en kwamen beide voertuigen naast elkaar stil te staan. Volgens de verklaringen van de man en de vrouw deed de andere bestuurder zijn raam open, en toonde hij een vuurwapen dat hij uit het handschoenenkastje gehaald had. Vervolgens reed hij door.”

INVAL IN HUIS
De politie werd meteen verwittigd. “De vrouw bleek in shock te zijn, en daarom hebben we ook een ziekenwagen ter plaatse gevraagd”, vervolgt Berckmans. “Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis. De dienst Slachtofferhulp werd ook ingeschakeld.”

Via de nummerplaat van de auto kwam de politie terecht bij een man uit Halle. Aangezien de verdachte mogelijk gewapend was, viel een elite-team van de politie zijn woning binnen. De man bleek niet thuis te zijn. “Hij en zijn auto staan geseind”, luidt het nog. De politie doet zijn uiterste best om de man zo snel mogelijk te vatten.

Tags brussel