Weerman Frank Deboosere ziet iets gebeuren op de weerkaarten: "Lang geleden dat dit nog gebeurde in ons land"

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het was vandaag een bijzonder zonnige dag. Al was ook het ook niet echt warm. Dat stelt ook weerman Frank Deboosere vast.

"De winter komt nu echt wel dichterbij. Vanochtend was het op veel plaatsen heel lichtjes aan het vriezen. Daarna was de zon weer van de partij. Het werd niet warmer dan 9 graden, maar dat zijn perfect normale waarden voor de tijd voor het jaar", merkt Frank Deboosere op bij VRTNWS. "Het wordt helder vannacht met temperaturen die flirten met het vriespunt."

"De zon fietst morgen alleen aan de hemel. We krijgen geen wolkje te zien. Maar toch zal het frisjes blijven aanvoelen. We komen niet verder dan 6 graden en dat is een tweetal graden te fris voor de tijd van het jaar. Lang geleden dat dit nog gebeurde. De schrale wind zal het koude gevoel vergroten."

"Maandag is een dag met wolken en opklaringen. Het blijft wel vrij mooi weer met wat wind. In de loop van dinsdag komt er stilaan meer bewolking en vooral dinsdagavond - en nacht is er kans op lichte neerslag. Dat kan in Vlaanderen smeltende sneeuw zijn. De rest van de week blijft het fris, maar wel droog", besluit Frank.