Prins Laurent krijgt nog steeds meer dan 200.000 euro aan dotatie maar neemt wel een ingrijpend besluit

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is het jaarlijkse rapport van de Belgische royals verschenen. Daaruit blijkt dat koning Filip echt wel hard werkt voor zijn centen. Dat kan niet gezegd worden van zijn broer prins Laurent.

Uit het rapport blijkt dat koning Filip en koningin Mathilde in totaal 310 activiteiten afwerkten. De rest van de familie liet 81 publieke optredens noteren, schrijft Het Laatste Nieuws.

Naar jaarlijkse gewoonte is koning Filip de hardst werkende royal met 205 agendapunten. Dat zijn er minder dan een jaar eerder (221), maar toen had hij uitzonderlijk veel audiënties. Koningin Mathilde heeft 105 activiteiten op de teller staan, dat zijn er vijf minder dan vorig jaar.

Zo druk als de vorsten in de weer zijn, zo rustig is het bij de familieleden die een dotatie krijgen en daar elk jaar een activiteitenverslag voor moeten maken. Laurent liet zich bijvoorbeeld maar 20 keert zien, terwijl dat vorig jaar nog 33 keer was. 

DOTATIEVERMINDERING
De prins schroefde zijn werkzaamheden met 40% terug uit onvrede over zijn dotatievermindering. Laurent kreeg 15% minder dotatie, maar kon toch nog altijd rekenen op een bedrag van 266.900 euro.

Prinses Claire had een goede reden om minder te werken want zij moest vier maanden rusten wegens slaapproblemen. Ze hield het bij 27 activiteiten.

Koning Albert (84) en koningin Paola (81) kwamen slechts acht en zes keer buiten. Dat is ook niet te verwonderen want ze zijn allebei op de sukkel met hun gezondheid. Albert werd geopereerd aan het hart en Paola kreeg een lichte beroerte.