Koning Filip krijgt bijzonder veel kritiek te slikken: "Kan het nog hypocrieter, jongen"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip hield ook dit jaar zijn jaarlijkse kersttoespraak. Maar die kersttoespraak wekt heel wat kritiek op, en dan gaat het niet om de inhoud.

Het grote probleem is dat de kachel die achter de vorst staat. Houtkachels, pelletkachels en open haarden zijn schadelijk voor het milieu. De “Green Deal” die eerder dit jaar werd ondertekend, moet ons daar bewust van maken én zal op termijn de meest vervuilende kachels verbieden, zo meldt Het Nieuwsblad.

Nochtans had de koning het in zijn kersttoespraak ook over het klimaat. "De koning had het over ‘ongelijkheid, armoede, verdraagzaamheid en klimaatopwarming’ vanuit zijn paleis met dure schilderijen, tapijten en zalen vol glitter en goud. Achter de koning knetterende houtblokken in de haard. Klimaatopwarming ?!!! Kan het nóg hypocrieter?", luidt het op de sociale media.

"Beste @MonarchieBe, zeer mooie kerstboodschap met een terechte oproep rond het klimaat. Suggestie om volgend jaar het open haardvuur te schrappen. Geen detail in de strijd tegen fijn stof en klimaatopwarming", luidde het ook nog.