Minister Herman De Croo neemt erg verrassend besluit over dotatie van prinses Elisabeth

bron: Joe
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is heel wat te doen over de dotatie die prinses Elisabeth gaat krijgen. Die dotatie zal zo’n 900.000 euro per jaar bedragen.

Prinses Elisabeth krijgt die dit jaar want ze wordt 18. Veel mensen vinden dat bedrag schandalig hoog.

Prinses Elisabeth krijgt die dit jaar want ze wordt 18. Veel mensen vinden dat bedrag schandalig hoog.

Overdreven
“Dat is allemaal zo overdreven. De eerste minister ontvangt 270.000 euro per jaar. Daar kan je ook heel veel dingen mee gaan doen”, merkt minister van Staat Herman De Croo op bij Joe.

Systemen aangepast
“Zo werkt dat niet. De systemen in België zijn aangepast. De dotaties zijn fors geminderd. Die zijn echt relatief bescheiden. Koning Albert, die op pensioen is, heeft maar de helft wat koningin Fabiola had.”

Dotatie
“De koning krijgt een dotatie om zijn personeel te betalen en voor het onderhoud van zijn gebouwen. De prinsen krijgen alleen nog maar een wedde van een Vlaamse minister. Die worden daar ook op belast.”

Medewekers
Prinses Elisabeth zal op een bepaald moment ook een staf en medewerkers hebben. Ze zal ook beveiliging krijgen. Van haar dotatie gaat een heel groot deel naar personeel en beveiliging.”

School
“Een meisje van 18 jaar dat nog naar school gaat heeft heeft een tiende deel van dat geld niet nodig, maar later wel. Die gelden zijn echt wel nodig. Mensen met een gewoon gezin moeten geen beveiliging hebben, hé. Je moet het kaf van het koren scheiden.”