Premier De Croo reageert frappant op de 250.000 euro bonus van zijn vader

door: BVDO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Herman De Croo, vader van premier Alexander De Croo, streek onterecht duizenden euro’s aan pensioenbonus op. De premier heeft eindelijk gereageerd.

Er ging een schokgolf van verontwaardiging door het politieke landschap toen de pensioenbonus van oud-Kamervoorzitter Herman De Croo, vader van premier Alexander De Croo, aan het licht kwam.

Het zou om 250.000 euro bruto gaan, waarvan Herman De Croo netto de helft overhield. Een bedrag dat hij in amper drie jaar tijd kreeg via een maandelijkse storting. Tot op heden had de premier nog niet gereageerd op de feiten. Dat deed hij zondag wel bij de Waalse televisiezender RTL/TVI in het programma L’Invité.

“Mijn vader heeft mij niet nodig om hem te verdedigen”, klonk het. “Maar er is een verschil tussen de ambtenaren die tegen de wet extra’s hebben gekregen en de oud-Kamervoorzitters die bedragen hebben gekregen die door het parlement werden goedgekeurd.”

Volgens De Croo gaat het niet om fraude, maar moet het systeem wel herbekeken worden. “Dat is duidelijk en ik ben daar helemaal voor. Maar nu worden er gewoon dingen gelanceerd zonder achtergrondinformatie.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24