Vader van premier De Croo beleeft op Nieuwjaar problemen met eigen hond

door: BVDO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Herman De Croo, de vader van premier Alexander De Croo, heeft er een bijzonder nieuwjaarsweekend op zitten.

Op oudejaarsavond verdween de bordercollie van Herman De Croo, de vader van premier Alexander De Croo.

“Nandou is een bordercollie en bijzonder intelligent. Zondagavond liet ik haar buiten tussen 23 en 23.30 uur. Ze heeft buiten een kooi. Vanochtend was ze weg. Nochtans ligt er een elektrische draad onder de grond die een geluidssignaal geeft als ze erover loopt”, klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Hij deed een oproep om de bordercollie terug te vinden. Die leverde verschillende tips op, maar die leverden niet veel concrete informatie op. De Croo dacht dan ook dat hij zijn hond nooit meer zou terugzien, tot er een verlossend berichtje kwam.

Zijn bordercollie had de nacht doorgebracht bij de husky van iemand die een frituur heeft in de buurt, op zo’n drie kilometer van het huis van De Croo.

“We hadden nooit gedacht om onze hond nog terug te zien”, gaat De Croo verder. “Het is fantastisch. Een echt mooi New Year’s story. Ik weet nog steeds niet hoe het is kunnen gebeuren. We hebben nochtans geen vuurwerk gezien, noch gehoord.”

De Croo had twee flessen wijn bij voor de mensen die zijn hond terugvonden en deed ook een schenking aan de vzw Lost Dogzzz.