"Ik heb niets onwettigs gedaan: "Herman De Croo reageert op heisa en neemt drastisch besluit

door: STS
Herman De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Herman De Croo (Open Vld) heeft gereageerd op de commotie rond de pensioenextra's die hij ontvangt. Hij schenkt het geld weg.

"Ik ben verontwaardigd dat mijn naam en mijn reputatie in opspraak zijn gekomen naar aanleiding van een fraudedossier waarbij verschillende ambtenaren-generaal van de Kamer betrokken zijn", schrijft De Croo op zijn website.

"De uittredingsvergoeding voor gewezen Kamervoorzitters maakt deel uit van de jaarlijkse begroting van de Kamer, in een aparte hiertoe exclusief voorziene budgetlijn met duidelijke omschrijving. Deze vergoeding wordt elk jaar gestemd. Alle leden van de Kamer zijn hiervan bijgevolg op de hoogte."

"Deze uittredingsvergoeding heeft niets te maken met de frauduleuze praktijk waarbij een aantal ambtenaren-generaal zich op onwettige manier een extra pensioen hebben toegekend."

"Ik ontvang deze uittredingsvergoeding sinds 1 juli 2019. Het ging toen om 4.566 euro bruto per maand. Op dit ogenblik gaat het om 5.560 euro bruto per maand.

Stichting tegen Kanker

"Ik heb niets onwettigs gedaan en betreur dat mijn naam en reputatie bij frauduleuze praktijken worden vermeld. Ik aanvaard de stopzetting van de uitkering van deze uittredingsvergoeding. Ik zal het ontvangen bedrag schenken aan de Stichting tegen Kanker."