Jean-Marie Dedecker boos op Radio 2 na beledigingen aan zijn adres

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews
Jean-Marie Dedecker is niet te spreken over Radio 2. Alles heeft te maken met een krantenadvertentie die de radiozender publiceerde.

Voor volgende week is Radio 2 op zoek naar vervangers voor 'De Madammen'. Die vertrekken elk met vijf luisteraars op droomreis naar Kenia. De vervangers zijn Gilles De Coster, Bart Peeters en Tomas De Soete. Die laatste springt in voor zijn vrouw, Siska Schoeters.

Radio 2 had gisteren in de kranten een advertentie geplaatst waar het op zoek ging naar vervangers. In de oproep voor de vervanger van Siska Schoeters, op maat geschreven van Tomas De Soete, stond bij het profiel “op het werk of aan de toog van Café Corsari; jij kan het altijd met iedereen vinden. Behalve met Jean-Marie Dedecker dan.”

Incident
Het Nieuwsblad weet dat die zin een knipoog is naar een incident tussen Tomas De Soete en Jean-Marie Dedecker in 2007. Tomas, toen nog actief bij Studio Brussel, confronteerde Jean-Marie Dedecker met het feit dat een luisteraar hem op de snelweg dertig kilometer per uur te snel had zien rijden tijdens het smogalarm. Dedecker vond het niet kunnen dat de radiozender via het parlement zijn nummerplaat te weten was gekomen.

Jean-Marie Dedecker vindt de advertentie ongelukkig. "Ze zeggen dat dit aan hun aandacht ontsnapt is, wat ik moeilijk kan geloven. Je bent een staatszender of niet, denk ik dan." Bij Radio zitten ze verveeld met de hele zaak. Radio 2-nethoofd Jan Knudde zegt dat het om een inschattingsfout gaat en er geen slechte bedoelingen waren. De zender heeft zich ook bij Jean-Marie Dedecker verontschuldigd.