Christoff heeft te veel hooi op zijn vork genomen na zijn operatie: “Mentaal gecrasht”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Christoff onderging enkele maanden geleden een hartoperatie. De zanger had een lekkende hartklep.

De maanden nadien moest hij het rustig aandoen, want rust is nog altijd het beste medicijn. Maar rusten is niet Christoff zijn sterkste kant. “Goh, aanvankelijk verliep alles naar wens. Na de operatie heb ik écht wel voldoende gerust”, zegt de zanger in Dag Allemaal.

“Maar vanaf de tweede week van februari ben ik dan met Florian Silbereisen en Jan Smit (met wie hij KLUBBB3 vormt, nvdr) non-stop beginnen te repeteren voor onze Duitse tournee.. Misschien heb ik daar wel wat veel hooi op mijn vork genomen.”

Gecrasht
“We repeteerden elke dag van 10u ’s ochtends tot soms wel middernacht. Dat wreekte zich uiteindelijk wel. Weet je, ik kwam uit een periode van totale rust om dan over te schakelen naar lange repetitiedagen, gecombineerd met zware choreografieën. Toen ben ik mentaal wel eventjes gecrasht, ja.”

Na die repetities heb ik vrijwel meteen een paar weken vakantie ingepland. Om mij volledig te ontspannen, alles met het oog op onze tour. Het was duidelijk dat mijn lichaam op krachten moest komen na die zware repetities. Ik voelde dat ik er nog niet klaar voor was. Niet zoals het hoorde. De Spaanse zon en een andere omgeving hebben echt wonderen gedaan. Half maart, een week voor de start van ons eerste optreden in Duitsland, zijn we dan opnieuw beginnen te repeteren. Het gevoel is nu anders. Ik ben er klaar voor.”

Tags christoff