VTM

An Lemmens heeft al een opvolgster: "Op dat vlak is mijn dochter helemaal haar mama"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Presentatrice An Lemmens (38) is vanaf woensdag te horen in de animatiefilm Corgi. Ze kruipt er in de huid van asielhond Wanda.

Corgi' vertelt het verhaal van de schattige puppy Rex. Die woont in Buckingham Palace en is het lievelingshondje van de Britse Queen, wat wrevel veroorzaakt bij de andere corgi's, een herdershondenras met kleine poten. Eén van hen lokt Rex naar de straten van Londen, waar hij wordt gevangen en zo in het asiel terechtkomt. Daar ontmoet hij Wanda, het personage van An Lemmens.

"Ik had al eens eerder stemmenwerk gedaan voor 'Finding Dory', maar daar moest ik gewoon mezelf zijn. Dit is de eerste keer dat ik een rolletje speel. Wanda is echt een fel, ambetant teefje. Ze heeft hard moeten knokken om te overleven, dus ze komt soms over als een echte bitch, maar ze heeft ook een zachtere kant", licht An toe in Het Laatste Nieuws.

Dochter
"Corgi' toont heel duidelijk aan dat zelfs dieren met een stamboom, mits een beetje pech, in het asiel kunnen belanden. Ik hoop dat mensen hierdoor nog maar eens beseffen dat het asiel ook een optie is om een leuke hond te vinden." 

Iedereen weet intussen wel dat An Lemmens erg begaan is met dierenleed. En opvolging lijkt verzekerd want ook haar 4-jarige dochter Zappa-Rosa laat al van zich horen. 

"Op dat vlak is ze helemaal haar mama, ja", lacht An. "Ze hoort me ook iedere dag zeggen dat we geen dieren kopen, geen dieren eten,... Dus ze weet dat heel goed. (lacht) Onlangs zaten we in de zetel toen er plots een foto van een dier in een kooi verscheen. 'Mama, dieren horen niet in kooien', zei Zappa-Rosa toen. Dan denk ik: da's een goede opvoeding. Zo moeder, zo dochter."