“Het is een pr-stunt van koning Filip, een lepe truc van hem”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip besliste dat zijn dochter prinses Elisabeth voorlopig geen dotatie krijgt. Hij gaat de kosten van haar school zelf betalen.

Professor Herman Matthijs is niet onder de indruk van die beslissing. “De uitspraak van koning Filip is een pr-stunt”, zegt hij in TV-Familie. “Het is eigenlijk een lepe truc van hem.” 

“Filip wil op een beter blaadje komen bij zijn volk. De voorbije maanden, zelfs jaren, is heel wat gepalaverd over de dotaties. Door Laurent, die vond dat hij meer moest krijgen. Over Albert en Paola, die volgens velen te veel krijgen. En er is het pijnlijke gedoe rond recht heeft op een financiële bijdrage.” 

“Filip hoort het volk morren, hij leest de kritiek die sommige politici hebben en doet daarom, wellicht op aanraden van zijn adviseurs, deze uitspraak over zijn deze uitspraak over zijn dochters dotatie.” 
(lees verder onder de foto)

"Gaat lukken"
“Wellicht ook omdat hij geschrokken is van de storm van kritiek die zijn goeie vriend koning Willem-Alexander moest doorstaan. Kroonprinses Amalia zal vanaf haar 18de verjaardag wél een dotatie krijgen. De Nederlandse Staat zal dan 1,44 miljoen euro per jaar in haar spaarpotje storten.” 

“En daarover blijft grote verontwaardiging klinken in Holland. Iets wat ‘onze’ Filip hier niet wil zien gebeuren. En daarom probeert hij criticasters de wind uit de zeilen te nemen en wil hij op een goed blaadje komen bij de Belgen. En dat zal bij veel mensen ook lukken.