“Anuna De Wever vliegt regelmatig, maar dat doet niets ter zake! Zij heeft tenminste de boodschap begrepen”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De laatste weken komt er heel wat kritiek op de klimaatbetogingen. Er zijn heel wat mensen die vinden dat de jongeren beter op de schoolbanken kunnen blijven want ze hebben hun punt nu wel gemaakt.

Moraalfilosoof Patrick Loobuyck vindt niet dat er kritiek moet komen op de spijbelende klimaatjongeren. Hij vindt dat we als individu moeten starten om het klimaat te redden. Volgens hem begint het bij onszelf.

“Daarom draag ik de klimaatjongeren net een warm hart toe. Want wat Anuna De Wever met haar klimaatmarsen doet, is precies waarvoor ik ijver”, zegt de moraalfilosoof in Dag Allemaal. 
(lees verder onder de foto)

Individueel
“In plaats van een vliegreis minder te maken, kan je beter van de overheid eisen dat zij een klimaatvriendelijk systeem uitwerkt, waarbij de burgers op termijn automatisch ecologischer gaan leven. En dát is wat Anuna nu aan onze ministers vraagt.”

“Men moet stoppen met mensen zich schuldig te laten voelen. Ja, Anuna vliegt regelmatig. Maar dat doet er helemaal niet toe. Iedereen is individueel verantwoordelijk voor het klimaatprobleem. Anuna heeft dat begrepen.