Piet Huysentruyt neemt belangrijke beslissing: "Fysiek is het vat leeg, ik moet het rustiger aandoen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Piet Huysentruyt heeft opnieuw de deuren geopend van zijn restaurant Likoké in Zuid-Frankrijk. Tegenwoordig met zijn zoon Cyriel (28) aan het roer.

In alle stilte heeft Piet Huysentruyt de fakkel doorgegeven aan zijn zoon Cyriel. "Hier zit een bijzonder gelukkige Piet. Echt waar. Ik heb mijn leven lang tegen mijn kinderen gezegd dat ze nooit in de horeca moesten gaan. En kijk, nu heb ik een zoon die de stap toch gezet heeft. Vanaf nu is het Piet en Cyriel. Met hem is de toekomst verzekerd", licht Piet toe in Het Laatste Nieuws.

Piet zal in de achtergrond voor ondersteuning zorgen. "Ik wil de coach zijn van een succesteam, hier in Likoké. Het is nu aan de ploeg om te scoren. Ik voel me erg goed in die nieuwe functie. Ik zie dat de zaak goed geleid wordt en kan dus stilaan wat meer achteroverleunen."
(Lees verder onder de foto)

"Vat is leeg"
"Toegegeven, vijf jaar geleden was deze stap onmogelijk geweest. Onbespreekbaar zelfs. Nu pas besef ik dat ik gelukkig moet zijn dat ik een zoon heb die dit wil doen. Er is rust en sereniteit over mij gekomen. Rare woorden voor Piet Huysentruyt, ik weet het. Maar het is zo." 

"Mijn lijf is op. Fysiek is dit een genadeloze business. Ik heb mijn hele leven elke dag een dubbele dienst gedraaid. Van 's morgens vroeg tot diep in de nacht gewerkt. En ik heb er daarnaast nog een leven in de media bijgenomen. Mentaal ben ik nog een jong veulen, maar fysiek is het vat leeg. Mijn gewrichten kraken, zitten vol artrose. Ik moet het rustiger aandoen."