Zoon van Piet Huysentruyt: “Ik heb nooit begrepen waarom vader dat deed, hij was ook heel afwezig”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Piet Huysentruyt kan het wat rustiger aan gaan doen. Hij heeft de fakkel doorgegeven aan zijn zoon Cyriel.

Cryiel is nu de grote baas van het restaurant Likoké. Voor Piet is het een grote opluchting. De tv-kok heeft heel zijn leven hard gewerkt, dat is ook zijn zoon Cyriel opgevallen.

“Ik heb nooit iets anders gezien dan een vader en moeder die keihard werkten. Toen mijn pa het restaurant hier opendeed, toen nog een bistro, was ik twaalf. 'Lekker Thuis' en 'S.O.S. Piet' liepen nog op tv, zijn boeken waren bestsellers en toch stond hij hier elke avond zijn kas af te draaien. Ik begreep dat niet: zo'n succesvolle carrière, waarom kon hij het niet eens wat kalmer aan doen?”, reageert Cyriel Huysentruyt in Het Laatste Nieuws. 

“Ik was een puber en in mijn ogen hadden mijn ouders gewoon geen leven. 'Willen die mensen dan nooit eens op zaterdag met hun vrienden iets gaan eten of drinken, willen die nooit een keer een avond gewoon voor tv zitten?' Dat wou ik mezelf niet aandoen.” 

“Mijn pa was ook een afwezige vader. Ik heb hem dat nooit kwalijk genomen, maar het was wel zo. Als je keihard werkt, zien de mensen die het dichtst bij je staan daar het meest van af. En dat wou ik anderen niet aandoen. Daarom dat ik aanvankelijk niet in de horeca wilde stappen."