Koning Filp en koningin Mathilde worden momenteel zwaar bewaakt tijdens hun vakantie

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De paasvakantie loopt op zijn laatste benen. Voor koning Filip en koningin Mathilde het sein om op pelgrimstocht te trekken.

Het koningspaar brengt de laatste dagen van de paasvakantie door in het buitenland. Ze zijn bezig met een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Koning Filip en koningin Mathilde worden dag en nacht bewaakt door bodyguards, schrijft Het Nieuwsblad.

Ze leggen de tocht ook incognito af.  Koning Filip met wandelstokken en een soort van vissershoed; koningin Mathilde met zonnebril. Gekleed als echte pelgrims, in comfortabele wandeluitrusting en met elk hun eigen rugzak. Ze zouden gisteren zo'n 28 kilometer gewandeld hebben.
(Lees verder onder de foto)

Zwaar bewaakt
Het vorstenpaar legt de tocht af in het gezelschap van vrienden. Ook tijdens het wandelen wordten ze nauwlettend in de gaten gehouden door hun bodyguards. Koning Filip en koningin Mathilde worden zeer zwaar bewaakt. Waar ze logeren wordt angstvallig geheim gehouden. 

“De oerkatholieke Filip en Mathilde willen bij ons een spirituele inhoud geven aan Pasen, waarbij ze sport combineren met mystieke traditie. Ze wandelen niet alleen een stuk van de pelgrimsroute, ze wonen meestal ook een processie bij en bezoeken kerken”, meldt de Spaanse krant El Mundo.