Anuna De Wever nodigt hen uit voor deelname aan wereldwijde klitmaatmars: "Zo wordt duidelijk dat iedeen mee moet zijn"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Op vrijdag 24 mei, dat is twee dagen voor de verkiezingen, komt er een tweede editie van ‘global strike for future’. Over heel de wereld zullen jongeren dan op straat komen om hun stem te laten horen voor een sociaal en rechtvaardig klimaatbeleid. Dat kondigt Youth for Climate vrijdagavond aan.

Op 15 maart was er de eerste editie van 'global strike for future'. Het Nieuwsblad schrijft dat er toen zo'n 30.000 manifestanten door de straten van Brussel trokken. Er vonden die dag in meer dan 120 landen klimaatbetogingen- en marsen plaats.

Maar de laatste weken is in Vlaanderen de hype van klimaatmarsen wat uitgedoofd. “In België willen we de focus nog meer leggen op een sociale transitie. Om deze boodschap te versterken en te verspreiden nodigen we net zoals in maart ook de vakbonden uit om mee te doen met ons. Zodat de slaagkansen van deze mars even hoog liggen als toen en er duidelijk wordt gemaakt dat iedereen moet mee zijn. De vakbonden spelen hier een prominente rol in”, vindt Anuna De Wever in een persbrericht.