Studio Brussel in het oog van de storm nadat ze programma lanceren over de Ramadan: “En binnenkort ook hun gebeden op de radio”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Studio Brussel lanceerde het programma ‘Ramadamdingdong’. Het programma geeft inzicht in de hedendaagse moslimcultuur.

Het programma wordt gemaakt door moslimbroeders. Rachid Lamrabat, Mous Lamrabat en Sef Lamrabat zijn de presentatoren van dienst. Hun programma wordt bedolven onder de kritiek. “En binnenkort horen we ook hun gebeden op de radio”, schrijft er iemand op Twitter. “De VRT promoot één religie en dat met ons belastingsgeld. Komt er nu ook een programma over de Vasten?”

Rachid Lamrabat is de oudste van de drie broers. Hij had de kritiek wel verwacht. “Moet je daaraan toegeven of niet?”, reageert hij in Het Nieuwsblad. “Finaal beslisten we om dat niet te doen. Het maakt wel meteen duidelijk dat zo’n programma echt wel nodig is. We hebben nog veel stappen te zetten als het op respect voor andere culturen aankomt.

Na zonsondergang
Het programma komt er vanaf dinsdag 7 mei. De broers ontvangen er ook enkele bekende Vlamingen als andere moslims. Het programma start telkens na zonsondergang wanneer de Iftar - de maaltijd na een dag vesten - aanbreekt. 

“De ramadan is een belangrijk cultureel gegeven”, verdedigt Studio Brusselbaas Jan Van Biesen de keuze. “Uiteraard hebben we ons de vraag gesteld of dit thuishoort op onze zender. Of er ook een programma komt over de Vasten? Als morgen iemand ons een leuk voorstel kan bezorgen, zullen we dat graag bekijken."