Verschrikkelijk: Vader uit Leuven vergeet zijn baby van elf maanden oud in snikhete auto

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Met dit warme weer moet je wanneer je de auto verlaat extra aandachtig zijn voor de passagiers achteraan de wagen. Voor je uitstapt, controleer altijd eerst of er geen kind of hond in je wagen zit.

Het klinkt misschien wat vreemd, maar het is zeker niet overbodig. Gistermiddag heeft de Leuvense politie nog een kind van elf maanden uit een snikhete auto moeten halen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het waren enkele voorbijgangers die het kindje opgemerkt hadden in de wagen die geparkeerd stond in de Sint-Michielsstraat. Ze alarmeerden meteen de politie. Die sloegen het raam van de wagen stuk. Het was op dat moment 26 graden. Het jongetje moest naar het ziekenhuis overgebracht worden.

Het kindje was daar blijkbaar achtergelaten door zijn vader, die het moest afzetten bij de crèche. De vader gaf toe dat hij zijn zoon vergeten was. De man was in de buurt aan het werk en was fel geschrokken toen hij het nieuws vernam.

De politie stelde op zijn beurt een proces-verbaal op. Op die manier kunnen ze nagaan of er verontrustende elementen aan het incident zijn.

Tags leuven