Geen kind met bermuda, wel boerkini in zwembad Kessel-Lo: Francken en Dewinter reageren fors

door: Redactie
Afbeelding bron: Twitter
Een bezoeker van het provinciaal domein in Kessel-Lo doet zijn beklag op Twitter. Hij krijgt al snel de steun van Theo Francken (N-VA) en Filip Dewinter (Vlaams Belang).

"Donderdag Provenciaal Domein van Kessel-Lo geweest met dochter en kids. In het groot (zwem)ploeterbad wordt de toegang ontzegd aan de kassa wegens bermudazwembroekjes van mijn kleinkind. Drama voor hen. Vrijdag, gaan we terug met gewone zwembroekjes en wat zie ik?", schrijft een bezoeker van het domein op zijn Twitter-account met foto's van een dame in boerkini.

Theo Francken neemt onmiddellijk een duidelijk standpunt in. "Burkini’s zijn NIET welkom in onze provinciale zwembaden. Het reglement moet gehandhaafd worden. Moest er toch nog onduidelijkheid zijn, moet dit verder verduidelijkt worden. @de_NVA fractie @vlaams_brabant zal hierop aandringen bij de deputatie", schrijft hij op Twitter.

Ook Filip Dewinter reageerde: "In zwembad provinciaal domein in Kessel-Lo worden kinderen met bermuda geweigerd maar boerkini’s mogen wel! Omgekeerde multiculti."

 

Burkini’s zijn NIET welkom in onze provinciale zwembaden. Het reglement moet gehandhaafd worden. Moest er toch nog onduidelijkheid zijn, moet dit verder verduidelijkt worden. @de_NVA fractie @vlaams_brabant zal hierop aandringen bij de deputatie. @anschevenels @BartNevens pic.twitter.com/xT8IGvcTry

Theo Francken (@FranckenTheo) 8 juli 2019